EST. 2006

Octopus Sportclub Westende

Octopus Sportclub is opgericht in 2006 onder vrienden die sport en plezier belangrijk vonden….
en nog steeds vinden.
De naam is te danken aan het dier met de acht armen;
in die armen zien we symbolisch onze diverse activiteiten en organisaties.

Wielrennen     /      Mountainbike      /      Triathlon      /      Golf      /     Diverse

Onze activiteiten

Fietsen

Onze voornaamste activiteit is fietsen. Elke dinsdagavond spreken we af om onze vaste rit te rijden. De rit bedraagt ongeveer 68 km, waarvan we de eerste helft gematigd rijden en de tweede helft wat vlugger…

TIJDRIT

De tijdrit is ondertussen ook een begrip geworden;  jaarlijks moeten we vervroegd onze inschrijvingslijst afsluiten; uiteraard kan er maar één iemand winnen maar de prijsuitreiking achteraf maakt veel goed voor de anderen….

MOUNTAINBIKING

De maanden oktober tot maart zijn kil en nat; de koersfiets verhuist naar de zolder en de MTB mag van stal. Niettegenstaande we hier minder georganiseerd zijn, hebben we ook hier al leuke organisaties gedaan, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsrit.

OPENINGSRIT

Niet alle pussies zijn sportief bezig in de winter, om het beleefd uit te drukken. Met het zomeruur worden de avonden ook langer en kan de dinsdagavond weer gereserveerd worden….om te fietsen.

CLUBKAMPIOENSCHAP

Elke week fietsen, elke week eens demarreren of een sprintje plaatsen, boys blijven boys. En echt kampioenschap organiseren, ook daarin slaagt Octopus wonderwel.

MALLORCA

Sedert een zevental jaar gaan we echter naar Mallorca; het mooie en warme weer aldaar, alsook de goede fietsaccomodaties, betaalbaar luxe hotel, en goede huurfietsen zijn uiteraard een meerwaarde.